Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Flintholm Kirke
Porten til Frederiksberg
Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Flintholm Eftermiddag

Dato
Torsdag d. 28. september 2023, Kl. 14:00 til kl. 16:00
I år er det 200 år siden Tivoli åbnede og i den anledning skal vi høre om Lumbye

Det er den vidende og underholdende foredragsholder Mogens Wenzel Andreasen, der vil fortælle og gøre os meget klogere på komponisten. Lumbye huskes i dag først og fremmest for "Champagnegaloppen" og "Drømmebilleder", men hans samlede antal kompositioner er uoverskuelig.

Hans far var militærmusiker, sønnen fulgte i hans fodspor og dannede så sit eget orkester og begejstrede københavnerne med sine underholdende koncerter. I 1842 traf han Georg Carstensen, som arbejdede mat at opføre Tivoli, og han engagerede Lumbye som musikchef i Tivoli. Da Tivoli åbnede i 1843, fik Lumbye straks succes hos publikum, og han var den første, som opførte klassisk musik dér, bl.a. symfonier af Beethoven og Grieg.

Om vinteren forsatte han med sine egne koncerter i København, men rejste også til udlandet og opførte sin musik i Hamburg, Berlin, Wien, Paris og Stockholm, Han kom endda til St. Petersborg, hvor han opholdt sig  i fem måneder som zarens gæst og vakte begejstring hos i byen. Han var en beskeden mand, som ikke gjorde meget ud af sig selv, men berømt blev han.

Det er gratis at deltage (kaffe og kage 20 kr.)

Tilmelding nødvendig. Åbner elektronisk 14 dage før foredraget på www.flintholmkirke.dk