×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Lørdag d. 29. februar 2020, kl. 12:30

Denne koncert står i boogie-woogiens tegn! Stilen opstod omkring 1910 i de amerikanske midtvestbyer, men bredte sig hurtigt. De første boogie-woogie stykker daterer sig tilbage til 1920’erne, men først i 1928 ser man ”boogie-woogie” i titlen på et stykke, nemlig ”Pinetop’s Boogie Woogie”, som nok hører til blandt  de mest kendte.

Fra slutningen af 1930’erne blev stilen særdeles populær og bredte sig også sidenhen til Europa. Den første boogie-woogie festival fandt sted i Wien i 1976 med pianisten Axel Zwingenberger. Dengang fandtes ikke mange boogie pianister, men i dag er der årlige festivaler i hele Europa og mange pianister, både unge og ældre.

Ved flyglet sidder Lasse Jensen, som er født i 1991. Inspireret af Jerry Lee Lewis startede han sin karriere med at spille rock’n’roll, men det var kun, indtil han stødte på en lille lydbid af Albert Ammons ”Boogie Woogie Stomp” - så var han solgt. I 2007 var han til koncert med den legendariske Axel Zwingenberger, og efter koncerten blev han inviteret til at spille et par stykker sammen med ham. Denne musiker har siden været en stor inspirationskilde for Lasse, og de mødes stadig ind imellem til en omgang boogie-woogie. 

Sted Flintholm Kirke
Pris
gratis