Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Flintholm Kirke
Porten til Frederiksberg
Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Beethoven

Beethoven
13
OKT
Dato
Tirsdag d. 13. oktober 2020, kl. 14:00
Medvirkende
Tovholder, Ingrid Gadager Jørgensen

I år er det 250-året for Beethovens fødsel, og det fejres rundt om i verden. Også i Danmark er der utallige koncerter med Beethovens musik.

Man tænker sjældent på Beethoven som vidunderbarn, men det var han, trods en elendig barndom med en brutal far, der udnyttede drengens evner, blev han alligevel en af de største af alle komponister. En borgerlig familie i hjembyen Bonn reddede ham, og kun 16 år gammel rejste han til Wien, dengang Europas musikalske hovedstad. Her boede han resten af sit liv. Han ramtes af en hård skæbne og blev efterhånden helt døv, men opgav aldrig sit arbejde som komponist. Han var tidens store klavervirtuos og komponerede 32 klaversonater. Den tyske pianist og dirigent Hans von Bülow (1830-94) har sagt, at hvis Bachs ”Das wohltemperierte Klavier” er klaverets Gamle Testamente, er Beethovens 32 sonater musikkens Nye Testamente.

Den russisk-danske pianist Alexander Vaulin, som tidligere har spillet for os- i 2017 fejredes 200 året for Niels W. Gades fødsel, og her spillede Vaulin Gades sonate i e-mol, og i 2018 fejredes 175 året for Griegs fødsel, og her hørte vi hans sonate i e-mol. I år spiller han Beethovens sidste klaversonate, nr. 32, c-mol, o. 111. Koncerten indledes med et foredrag ved Mogens Wenzel Andreasen.

 

Det er gratis at deltage, der serveres ikke kaffe og kage. Tilmelding sker via hjemmesiden fra onsdag 30. september.