Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Flintholm Kirke
Porten til Frederiksberg

Højlund & Holmsgaard (F-nøglen)

Dato
Lørdag d. 24. april 2021, Kl. 12:30 til kl. 13:30
Pris
Gratis adgang

Højlund & Holmsgaard spiller perlende nye arrangementer af sange og viser fra Norden. Duoen består af Ingeborg Højlund på sang og guitar, og Uffe Holmsgaard på forskellige strengeinstrumenter: guitar, citer og mandolin. Sammen søger de ned i traditionens muld for at grave skjulte skatte frem til overfladen, og deres perlende arrangementer får velkendte sange som f.eks. “En yndig og frydefuld sommertid” til at lyde dugfriske. Kombinationen af rå strengeinstrumenter og vokal klarhed skaber duoens særegne folkemusikalske lyd og inviterer ind i et intenst og intimt rum. Deres repertoire rummer sange, som med enkle ord beskriver tilværelsen, naturen og livet mellem mennesker. 

 

Ingeborg Højlund er sanger og dirigent og har en alsidig baggrund i både rytmisk og klassisk musik. Hun har de seneste år været tilknyttet Aarhus Teater. Hun sang og bearbejdede blandt andet den danske sangskat på de reumertvindende forestillinger Erasmus Montanus og Lyden af de skuldre vi står på. Uffe Holmsgaard er autodidakt spillemand og elsker klangen af strengeinstrumenter. Han har de seneste mange år udforsket musik fra mange områder i Europa. Ved siden af musikken har han forsket i oldkirkens poesi og kirkesang og boet i Sverige, hvor han gik i lære hos en spillemand. 

De to musikere har i mange år spillet sammen i forskellige sammenhænge, de har spillet i ind- og udland og udgav i 2016 et album med folkeorkestret Psalmodie.