Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Flintholm Kirke
Porten til Frederiksberg
Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

F-nøglen koncert

Dato
Lørdag d. 27. november 2021, Kl. 12:30 til kl. 13:30
Sted
Flintholm Kirke, Junggreensvej 14, 2000 Frederiksberg

Det nye ensemble Kjøbenhavns Klavertrio består af pianist Rikke Sandberg, violinist Kirstine Schneider og cellist Lea Brøndal. De tre musikere fandt sammen i begyndelsen af 2021 med et fælles ønske om at formidle kammermusik på allerhøjeste niveau. Hver især har de markeret sig på den danske musikscene, og har nu valgt at kaste sig over et af de allerfornemmeste former for kammerensembler, der findes; klavertrioen. 

Dagens koncert danner ramme om to kontrasterende, omend helt fabelagtige, værker. Dmitri Shostakovichs 1. klavertrio i c-mol op. 8 består af en enkelt sats, og blev komponeret i 1923, da Shostaovich var blot 16 år gammel og havde studeret på konservatoriet i Leningrad i 3 år. Værket læner sig langt mere op ad den romantiske genre end hans senere og mere modne værker. 

Felix Mendelssohn’s klavertrio nr. 1 i d-mol op. 49 (1839) er et klavertrio-litteraturens helt store klassikere og formodentligt Mendelssohns mest elskede klavertrio. Den er spækket med graciøse melodier, vildt temperament og store kontraster, og selvom musikken er let at lytte til, kræver Mendelssohn det ypperste af sine musikere.